Menú
 Menú lateral

L'AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS INICIA LES OBRES DE REMODELACIÓ I MILLORA DE LA SEVA ANTIGA SEU

Esteu aquí

Palma, 08/02/2019

L'Autoritat Portuària de Balears (APB), un cop licitades i adjudicades, iniciarà en breu les obres de remodelació i millora de la seva antiga seu. Es tracta de l'edifici situat en el Moll Vell, número 3 del port Palma. L'objectiu d'aquesta rehabilitació és remodelar en profunditat aquest emblemàtic edifici per destinar-lo a ús públic.

Les obres han estat adjudicades a Acciona Construcción, SA, per 5.444.964,90 euros IVA inclòs. Duraran quinze mesos i es preveu que donaran feina de manera directa a fins a 70 persones.

El projecte contempla la creació d'un restaurant a la planta superior, que permetrà contemplar les excepcionals vistes a la badia de Palma i de la catedral de Mallorca. A la segona planta es situarà una sala diàfana per a albergar exposicions de caràcter permanent i està prevista la construcció d'un auditori amb capacitat per a 200 persones.

Quant als accessos, es practicarà una nova entrada a la façana sud, que és la més propera al mar, amb la finalitat de facilitar el trànsit dels visitants a aquest edifici. L'antiga seu es troba sense activitat des d'octubre de 2012, moment en què les oficines centrals de l'APB es van traslladar a l'actual edifici del Moll Vell, 5.

L'edifici que ara es remodelarà, d'estil neoclàssic, està catalogat i va ser construït en 1940. En 1955 va ser ampliat. Disposa de més de 3.000 metres quadrats repartits en 3 plantes i se situa sobre una parcel·la de 1.566 metres quadrats.

Es conserva la façana

El projecte constructiu manté íntegra la seva façana. Per evitar que aquesta es pugui veure danyada durant les obres de demolició de l'interior d'immoble, s'instal·larà una estructura metàl·lica en el seu interior, la qual sostindrà tota la façana, que també serà rehabilitada.

En canvi, la part superior de la façana que dóna al mar serà demolida, ja que es tracta d'un afegit posterior a la construcció que trenca amb la continuïtat estètica de l'edifici. Aquesta façana, sense interès arquitectònic, serà substituïda per una vidriera de grans dimensions, que desenvoluparà les funcions de mirador.

El solar confrontant amb la façana sud, actualment utilitzat com a aparcament, veurà eliminat el seu tancament i es transformarà en una zona enjardinada i de descans amb un gran banc de fusta.

 
 

Darreres notícies


  •  
  • Page 1 of 130

Xarxes socials


Formulari de contacte


  • Per registrar una queixa, suggeriment o sol·licitud d'informació, accedeixi a aquest enllaç

Agenda


  •  
  • Page 1 of 2

Inici de sessió


Introduïu el vostre nom d'usuari de Ports de Balears.